«Ярмарок страв Львівської кухні»
Невід’ємною частиною гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці» став Ярмарок страв Львівської кухні, у якому кондитерські, ресторани, пекарні Львова та Львівської області, галицькі господині презентували традиційні страви та напої Львівської кухні: львівський сирник, штруделі, андрути, кава, приготована з авторської суміші, пиріг гречаний з мачанкою, кнедлики з сливками, абрикосами, вишнею…ліниві голубці, палюшки зі шкварками, узвари та багато іншого смачного!
Протягом трьох днів на площі
Ринок тривали народні майстер-класи з приготування львівських страв на кухні
Даші Малахової просто неба та дискусії про місцеву кухню за участю відомих
львів’ян та гостей міста, зокрема Юрія Винничука, Руслана Сєнічкіна, переможниці
Конкурсу андрутів Клубу Галицької кухні – Оксана Солук. А для малечі – уроки
приготування Львівського дитячого сирника!
Клуб галицької кухні організував свято-конкурс найсмачніших андрутів, що мало на меті відродження традиції готування андрутів. Галицькі господині пригощали журі андрутами, приготованими за родинними, бабусиними рецептами: андрут з кремово-шоколадно-ванільною начинкою, з трускавками та шоколадом, ружею та інші.