Mon pius Кентавир Штрудель Хаус Штрудель Хаус Дарвін Дарвін Кафе 1 Кафе 1 САЛО САЛО Шекспір Шекспір Грушевський CINEMA JAZZ Грушевський CINEMA JAZZ СПЛІТ СПЛІТ Дублін Дублін Культ Культ Панська Чарка Панська Чарка Кумпель Кумпель Citadel Inn Citadel Inn

Виставка «Меню як мистецтво»


«Меню як мистецтво» - під такою назвою в рамках гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці» пройде виставка французьких та американських ресторанних меню першої половини 20 ст.
 зі збірки відомого львівського ресторатора Вардкеса Арзуманяна. Відкриття цієї унікальної експозиції відбудеться 27 червня 2013 р.  о 16:00 год.в Музеї мистецтва давньої української книги (вул. Коперника, 15а). 


На виставці буде презентовано близько сотні меню, які свого часу належали знаменитому паризькому ресторанному критику князю Курнонському (1872-1956).

«Цю колекцію я збираю вже багато років. В рамках фестивалю ми презентуємо меню створені видатними французькими графіками 20 ст. – Франциском Пульбо, Жоржем Емаром, Луї Жу, Жоржем Вілла та ін. Будуть також представлені кілька американських меню, привезені Курнонським з заокеанської подорожі у 1954 р. Приверне увагу раритетний експонат – меню ресторану бургонських вин, виконане за проектом знаменитого майстра модерну – Альфонса Мухи. Цією виставкою я хочу показати меню як мистецтво, адже саме через нього ми спілкуємось з нашими гостями», - розповів Вардкес Арзуманян.

Як зазначила кандидат мистецтвознавства, завідувач відділом європейського мистецтва 19-20 ст. Львівської національної галереї мистецтв Віта Сусак, меню є своєрідним «містком» між культурою приготування і культурою споживання їжі, важливою деталлю у складному механізмі життя міста.

«Історія ресторанних меню не така вже й давня. Перші меню виникли у Франції в часи Людовіка XV. Невід’ємною складовою ресторанного сервісу вони стали лише з середини 19 ст. Говорили: «покажи мені меню, і я скажу тобі, хто відвідує це місце». Знайомство з цією унікальною збіркою матиме особливе значення для Львова з численними ресторанами, цукернями, кав’ярнями, що становлять його специфічне обличчя», - зазначила Віта Сусак.

Директор Фестивалю «Львів на тарілці» Андрій Сидор зазначив: «Ми ставимо собі за мету спільно з рестораторами, шеф-кухарями, митцями, львовознавцями презентувати традиційну Львівську кухню, а також дати поштовх до створення нової гастрономічної культури міста, яка стане важливою складовою його унікального, особливого стилю життя».

Музей мистецтва давньої української книги
Львів, вул. Коперніка, 15а
Працює щоденно, крім понеділка.
У літній період: з 11.00 до 18.00 год. (каса до 16.00 год.)
В неділю: з 12.00 до 17.00 год. (каса до 16.00 год.)

Вартість квитка:
для дітей
- 5 грн.(вартість екскурсії - 15 грн.)
для студентів середніх та вищих учбових закладів України- 10 грн
для дорослих - 10 грн.

Фотогалерея
Галина Терещук
Що готувалося з традиційних галицьких страв вдома? Це - зелений  борщ, в якому обов’язково мусило бути трішечки рису, картоплі, багато зелені, обов’язково там було реберце.
Далі...

Партнери гала-вечері
Кейтерінг-партнер
гала-вечері
Технічний партнер
гала-вечері
Організатор
Dikart
За підтримки
Lviv.Travel - офіційний туристичний сайт міста Львова Львівська міська рада
Офіційний авіаперевізник
Офіційний авіаперевізник
Партнер фестивалю
Партнер фестивалю Партнер фестивалю
Партнер майстер-класів
Д. Малахової
Panasonic
Інформаційні партнери
День Zaxid.net Ot-Ot.lviv.ua - найповніший календар подій Львова! Журнал Cooker OTELIER & RESTORATOR
DikArt DikArt