Mon pius Кентавир Штрудель Хаус Штрудель Хаус Дарвін Дарвін Кафе 1 Кафе 1 САЛО САЛО Шекспір Шекспір Грушевський CINEMA JAZZ Грушевський CINEMA JAZZ СПЛІТ СПЛІТ Дублін Дублін Культ Культ Панська Чарка Панська Чарка Кумпель Кумпель Citadel Inn Citadel Inn

Про Львівську кухню


Нині важко сказати, як правильніше говорити «Львівська кухня» чи «Галицька кухня». Може б пасувало «Кухня галицька традиційна», але... Певно, кожен дослідник буде доводити свою сторону. Та й сьогодні важко в корені відрізнити де суто територіальна страва – львівська (галицька), а де – вже долучилися і традиції тих народностей, з якими проживали пліч-о-пліч українці у Львові. Елементи страв можна було звідусіль приймати, тільки тепер не розбереш, де корінна страва, а де пізніші нашарування. Впливи могли бути безпосередніми: польські, єврейські, австрійські, російські і, звичайно ж, загальноукраїнські.

Тут будуть представлено рецепти страв, які готувалися в Галичині і вважаються – Львівськими.
Рецепти Ольги Франко та Дарії Цвек.


Фотогалерея
Галина Терещук
Що готувалося з традиційних галицьких страв вдома? Це - зелений  борщ, в якому обов’язково мусило бути трішечки рису, картоплі, багато зелені, обов’язково там було реберце.
Далі...

DikArt DikArt