Mon pius Кентавир Штрудель Хаус Штрудель Хаус Дарвін Дарвін Кафе 1 Кафе 1 САЛО САЛО Шекспір Шекспір Грушевський CINEMA JAZZ Грушевський CINEMA JAZZ СПЛІТ СПЛІТ Дублін Дублін Культ Культ Панська Чарка Панська Чарка Кумпель Кумпель Citadel Inn Citadel Inn

Щурко Роман


Шеф-кухар ресторану-клубу  «Split Lviv»

Львівську кухню я вважаю по-справжньому гостинною та домашньою, це кухня, яка йде від серця. Особливими Львівськими стравами для мене є сирник, штруделі, вареники та різноманітні м’ясні вироби і, обов’язково, справжній галицький борщ. Львівська кухня є дуже смачною і говорити про окремі страви важко, адже тут все неперевершене. І це розуміють гості нашого міста, які часто запитують за львівськими смаколиками.

В нашому закладі улюбленими є язик в сметані з білими грибами, запашні котлетки з домашнього кролика, фаршировані яєчком, цибулькою та грибочками, салат «Вінегрет» та вареники, яких у нас налічується 7 видів. Якщо гість вже дуже зголоднів, то звичайно, що ми рекомендуємо ситні страви, а це традиційний біґос зі свинними реберцями чи, наприклад,качина грудка зі сливами та яблуками. А на десерт:  вареники з домашнім солодким сиром або з вишнями.

Я вважаю, для того, щоб приготувати галицьку страву треба бути мешканцем цього міста, потрібно відчувати його культуру, а також готувати з місцевих продуктів. Саме за таких умов буде відчуватись справжній галицький смак. Тому ми, власне, і співпрацюємо з місцевими фермерськими господарствами. Якщо обирати із форелі, то звісно що це Карпатська, овочі та інші продукти – все місцеве і ми цим пишаємось.

Мені приємно брати участь у такій великій місцевій події, як Гала-вечеря страв Львівської кухні. Тішить і те, що працюватиму у команді талановитих та кращих шеф-кухарів Львова. В нас в меню багато хороших львівських страв і саме тут ми зможемо гарно та достойно про це заявити. Для цього особливого вечора гостям ми підготували унікальний десерт – макове тістечко з горіховим кремом та вишневим джемом, яке подамо з сезонними фруктами. Готуватимемо його за рецептом Дарії Цвек, але з авторською подачею.

Я очікую, що гості Гала-вечері будуть задоволені не тільки гостинністю нашого міста, а й його особливою кухнею. А для створення гарного іміджу ми всі повинні попрацювати в команді. Якщо ми покажемо гарний сервіс і якість, то в кожному ресторані чи маленькому кафе буде багато відвідувачів. Саме так ми повинні показати, яким чудовим, смачним та гостинним є наше місто.


Читайте також:


Фотогалерея
Ірина Котлобулатова
Львівська кухня багата та різноманітна стравами. Якщо взяти «зупки», то це селерові, помідорові, грибні, квасолеві і так далі, і так далі…
Далі...

DikArt DikArt