Mon pius Кентавир Штрудель Хаус Штрудель Хаус Дарвін Дарвін Кафе 1 Кафе 1 САЛО САЛО Шекспір Шекспір Грушевський CINEMA JAZZ Грушевський CINEMA JAZZ СПЛІТ СПЛІТ Дублін Дублін Культ Культ Панська Чарка Панська Чарка Кумпель Кумпель Citadel Inn Citadel Inn

Яцишин Мар'ян


Шеф-кухар ресторану «Шекспір»

Моя професійна діяльність розпочалась після закінчення кулінарного училища і з того часу я не уявляю себе без цієї справи. В ті часи ця професія не мала такої популярності як зараз, але якщо в тебе таке покликання, то ти не задумуєшся над цим.

Львівська кухня увібрала в себе основу української та запозичила багато цікавих рецептів від поляків, євреїв, вірменів, греків, італійців, росіян. Тож можна сміло заявити, що ця кухня дійсно є неповторною та особливою.

Ось наприклад, ньокки, які дуже нагадують наші палюшки чи ліниві вареники, це страва запозичена з італійської культури. Але майже кожна галицька господиня, роками готуючи її в дома, скаже, що це наша страва. Це також стосується і фаршированої риби та різноманітних картопляних страв, рецепти яких ми запозичили від єврейської культури, а тепер це страви без яких тепер не обходиться жодна львівська забава.

Участь у Гала-вечері беру вдруге, і вважаю це оригінальною та цікавою подією.

На Гала-вечері ми подамо гарячий перекус – завиванець з чупака зі шпинатом та болгарським перцем та січеник з карпа.

Впевнений, що цього року мені та моїм колегам ще раз вдасться презентувати все багатство Львівської кухні.

 


Читайте також:


Фотогалерея
Соломія Чубай
Традиційна галицька кухня мені асоціюється зі стравами моєї бабці, яка чудово готувала. Чого варті лазанки чи прецлі, а її струдлі з маком та яблуками з корицею.
Далі...

DikArt DikArt