Mon pius Кентавир Штрудель Хаус Штрудель Хаус Дарвін Дарвін Кафе 1 Кафе 1 САЛО САЛО Шекспір Шекспір Грушевський CINEMA JAZZ Грушевський CINEMA JAZZ СПЛІТ СПЛІТ Дублін Дублін Культ Культ Панська Чарка Панська Чарка Кумпель Кумпель Citadel Inn Citadel Inn

Марк Зархін

Oдин з учасників гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці»

Сама Галичина – це місце перетину різних шляхів, життя різних націй, і саме завдяки цьому сформувалася багата кухня. А де завжди багаті і різноманітні кухні? У портових містах, на березі моря, де постійний рух. Львів не є портовим містом, але він завжди був на перетині шляхів, тому у нас така різноманітна кухня. Різні нації, різні люди, різні шляхи людей, -  і все це перетиналося, і все це збагачувало кухню.

Я слухав семінар одного польського професора, який народився і жив у Львові. Він зараз викладає гастрономію у Варшаві. Професор мені розповів, що в готелі «Жорж» на початку минулого сторіччя подавали 99 страв з яєць на сніданок. Коли я говорю це нашим шеф-кухарям, вони відповідають, що не можуть зараз це відновити, тому що не мають такого досвіду.

У нас є величезний пласт, який ще потрібно піднімати, відроджувати. І є величезний пласт, який можна розвивати. Тому що з’являються нові технології, чому їх не використовувати? Нічого поганого в нових технологіях нема, головне, щоб це була здорова їжа. Таким чином можна розвивати кухню, тобто треба піднімати те, що було, треба зробити, щоб це сьогодні було якісно, смачно і гарно подано, і розвивати на майбутнє цю кухню.


Читайте також:


Фотогалерея
Юрій Винничук
Львів завше славився своєю оригінальною кухнею. Навіть у темні часи світської окупації, коли ця слава істотно занепала, довелося мені почути розмову двох офіцерських жінок.
Далі...

DikArt DikArt